Fra webhoteller til cloud-servere

Fra webhoteller til cloudløsninger og cloudservere
Sidste og forrige uge må i sandhed siges at have stået i webhotellernes tegn. Denne uge har det handlet om cloud-teknologi i bred forstand.

Cloudløsninger: Mellem muligheder og buzzwords
Mulighederne er mange, buzzwordsne lige så. På Mediebevægelsen har jeg derfor lanceret en ny tema-sektion, der samler op på cloud-teknologi ud fra en europæisk / dansk vinkel.

Cloud-servere & drømmen om uendelig skalérbarhed
Det handler dels om teknologi — og om teknologiske fremskridt inden for fleksibilitet, automatisk failover, redundans, skalérbarhed og pay per use. Enhver systemadministators våde drøm kun at betale for de ressourcer, man bruger, mens et arsenal af ekstrakapacitet ligger klar til at blive brugt, hvis antallet af besøgende eller datamængnden i applikationslaget stiger af den ene eller den anden årsag.

Læs også: Netgroup klar med dansk cloud-løsning.

Juridiske aspektver ved cloud-løsninger/cloud-servere
Men der er også juridiske aspekter ved cloud-løsningerne, som det fx kom frem i forbindelse med VmWare VmWorld-konferencen i København i forrige uge.

Temasektionen kan findes her: Cloud-teknologi og cloud-løsninger i et dansk perspektiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>