Loadtider påvirker SEO, bouncerate og konverteringsraten

De fleste kender fornemmelsen af en voksende irritation, når køen i Netto er lang. Den menneskelige kognitive arkitektur — herunder særligt korttidshukommelsen — har det skidt med den slags ventetider. Beslutningen er taget, vi vil se resultatet.

loadtiders indflydelse på konverteringsrate. Illustration: Tekst om webhoteller og loadtider.

Gomez-analyse, der ganske tydeligt viser korrelationen mellem abandon rate og dårlige loadtider.

Et klik er et valg, og vi vil se resultatet af vores valg (hurtigt!)
På webbet er et klik på et link en beslutning, et valg — og resultatet af valget vil vi gerne se så hurtigt som muligt. Skal vi vente, bli’r vi først rastløse, dernæst irritable og til sidst frustrerede. “Kan I ikke åbne en kasse TIL!” udbyder én i køen på et tidspunkt. Og det selvom det er minutter ud af en samlet dags minutter.

Læs også: Danske cloud-servere med fuld management.

Hvor lang tid, der går, før frustrationen sætter ind er naturligvis kulturelt bestemt. Dem, der husker, hvordan det var at surfe via en modemforbindelse kan huske, hvordan billederne linjevis hakkede nedover skærmen. Den tid er ovre, vi har vænnet os til, at hjemmesider loader hurtigt. Og vi belønner i vores adfærd de hurtigste af slagsen, viser analyser af bouncerater og konverteringsrater.

Der er en direkte korrelation mellem loadtid og brugertilfreds i usability-tests. Bounceraten falder. Konverteringsraten stiger. Og loadtiderne er også vigtige for SEO, selvom det er få sider, der pt. decideret bli’r straffet på grund af dårlige loadtider, har søgegiganten meddelt at loadtider fra og med Panda-opdateringen af rangeringsalgortimen spiller en større rolle.

Læs mere her: Webhotel & vigtigheden af gode loadtider — som bl.a. dækker bouncerate, konverteringsrate, generel usability / flow-fornemmelse, SEO samt Adwords Quality Score. Derudover link til Jakob Nielsen-analyse og Gomez-analysen, som screenshottet ovenfor er taget fra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *