Netgroup på vej med dansk cloud-løsning

Hvis man har ønsket at basere sin webarkitektur på en cloudbaseret løsning med de fordele det medfører (skalérbarhed, ressourecstyring, virtualisering) så har man hidtil været henvist til amerikanske eller engelske løsninger, fx Amazon EC2, Rackspace eller VPS.net. Om ikke længe lancerer Netgroup via et partnernetværkssetup en ny cloudbaseret løsning på det danske marked.

cloud-loesning-netgroupDer tilbydes to forskellige løsninger baseret på forskellig arkitektur. Den billigste løsning hedder Cloud Servers og er baeret på et KVM-setup. Den dyrere løsning hedder Enterprise Cloud Servers, baseret på VMWare ESX.

Der tilbydes dedikerede cpu-, ram- og diskressourcer, og — i modsætning til fx Amazons EC2 — deles en eventuel overskudskapacitet på servernoden mellem de forskellige cloudservere.

Priser for Netgroups cloud-løsninger
Priserne starter ved 104 kroner eks moms per måned for en cloud-server bestykket med 0,5gb ram og 10 gb harddisk — hvilket forekommer ganske rimeligt, særligt når man sammenligner med konkurrerende tilbud.

Fleksibilitet og failover
Der køres med diskløse hardwarenoder fra IBM, HP og DELL. Data er placeret på et SAN (Hitachi USP-V), og der kan tilkøbes båndbackup (Tivoli). En række af de mest brugte Linux-distributioner (Centos, SuSe, Ubuntu, Fedora, osv.) er klar til at blive installeret nemt og smertefrit som images.

2 thoughts on “Netgroup på vej med dansk cloud-løsning”

 1. Hej Jan!

  Det er rigtigt, at det er begrænset, hvad en en 512mb-cloudserver kan trække.

  Lowendbox kører dog med 256MB og kan fint trække 50.000 unikke månedlige besøgende (WordPress + en nedskaleret Debian m. Nginx isf. Apache). Derudover er det også bare at hive slideren til højre, så kan du få op til 64GB ram.

  Hvad angår priser, så ændrer de sig hele tiden, og jeg vil derfor henvise til cloud.dk eller meebox.net for seneste versioner.

  Alt godt,

  Kasper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *