Backup til Amazons S3-netværk | WordPress

Skrevet den 25. december, 2012 – meget har ændret sig siden!

Har man én gang mistet værdifulde data, lærer man at tage backup. I midten af 90′erne mistede jeg hundrede vis ikke tusindevis af timers arbejde, da mit bulletin board system (BBS) NetLock  BBS blev ramt af en virus. De fleste webhoteludbydere foretager regelmæssig backup, men det er set et par gange, at udbydere er lukket, og data på webhotellerne forsvundet undervejs. En del kunder har også oplevet, at backupfiler ikke kunne genskabes på dagsniveau, hvis der var knas med fx en WordPress-installation.

Vil du være på den sikre side, bør du selv regelmæssigt tage backup. Eller få en automatiseret backup sat op. Det har jeg for nyligt gjort. Med Amazons redundante S3-netværk som storage platform (med fysisk placering af data under EU-lovgivning i Irland).

Hvad koster backup til Amazon S3?
Læs mere om S3, herunder prissætning her. De første fem dage med et grunddatasæt bestående af 12 WordPress-installationer, der fylder 8GiB, har kostet 0,32 dollars for inkremental daglig og ugentlig backup i fem dage.

WHM 3S-plugin til WordPress
Som interface til S3, der er meget nemt at tilmelde sig og sætte op, valgte jeg WHM 3S Backup (der koster 50 pund for en licens til en enkelt server).

Nu tikker der dagligt inkrementale backups ind & jeg kan følge slagets gang enten via Amazons webinterface eller freeware browseren S3 Browser.

Heldigvis er det slut med flere timers backup til bånd. Og datasikkerheden er langt højere.

OPDATERING: 2017
Tekst: Kasper Bergholt